Musik är livsglädje!
 • Arkiv

 • Sommarkurs för stråkmusiker med fokus på barockmusik, 12-14 augusti

  2 maj, 2022 Okategoriserade mildagontaite

  Karlsson Barock är idag en av Sveriges ledande barockorkester. På tidstypiska instrument spelar man orkestermusik ur den europeiska musikskatten från 1600- och 1700-talen. Konstnärlig ledare för orkestern är Göran Karlsson, en av Skandinaviens främsta cembalister och dirigenter inom den tidiga musiken. Karlsson Barock har utöver sin konsertverksamhet även gjort sig kända för sitt pedagogiska arbete, och som ett led i detta startar orkestern nu en sommarkurs på Helsjöns folkhögskola.

  Plats: Helsjön folkhögskola (www.helsjon.se)

  Datum: 12/8 – 14/8 – 2022
  Samling kl 15.00 fredag 12/8.
  Avslutningskonsert sönd kl 16.00

  Kurs-avgift:
  Boende med helspension
  enkelrum 1750:-
  dubbelrum 1550:-

  Repertoar:
  Vi kommer blanda stilar med fokus på Fransk, Italiensk, Engelsk och tysk barock.
  Musik av Rebel, Vivaldi, Händel och Telemann.

  Mer info och anmälan: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdDzKQzxsQthYNpO4TceRVhYSPWd88H6Lo8FSRMuZCQ3A0qaQ/viewform

  Kursen vänder sig till studenter på hög musikalisk nivå. Under kursen musicerar deltagarna under ledning av Karlsson Barocks konstnärliga ledare Göran Karlsson samt musiker ur Karlsson Barock. Varje deltagare kommer få låna en egen barockstråke under kursen, och vi kommer fördjupa oss i historisk uppförandepraxis. Kursen har fokus på orkesterspel och avslutas med en konsert. Vi spelar i A=415 hz. Inget krav på eget barockinstrument.

  X