RUM:s teckning
i

RUM anpassar självklart sin verksamhet efter myndigheternas rekommendationer rörande coronaviruset.

I nuläget innebär det att RUM:s distrikt och nationellt fortsätter med de verksamheter som restriktionerna tillåter, men att vissa anpassningar kan komma att ske. Självklart informeras ni löpande om ni på något sätt skulle beröras av detta.

Framtidens Musikpris prisceremoni sänds digitalt den 17 september kl:16.00. Läs om finalisterna och se prisceremonin på www.framtidensmusikpris.se.

Har du några frågor så maila till info@rum.se och för medlemsrelaterade frågor till medlem@rum.se.

 • Arkiv

 • Kammarmusiklägret blir Kammarmusikworkshop! Anmälan förlängd.

  19 maj, 2020 Okategoriserade victorjohansson

  På grund av omständigheter kopplade till covid-19 blir Kammarmusiklägret i Kungälv en 4-dagars Kammarmusikworkshop på Mölndals Kulturskola utan övernattning. Därför öppnar vi nu upp ett begränsat antal ytterligare platser för anmälan. Ny sista anmälningsdag är därför 24/5. 

  Bakgrund

  I år skulle kursen gå av stapeln i Kungälv på den vackra Nordiska Folkhögskolan, vilket vi såg mycket fram emot. I och med utvecklingen av covid-19 pandemin så har osäkerheten ökat och vi såg oss till slut tvungna att ge upp den planen. Vi har sedan kämpat för att få till det så att kursen blir av ändå och har äntligen lyckats lösa det på ett sätt som vi tror blir bäst utifrån omständigheterna. Vi har sett oss tvungna att lösa en variant av kursen där vi minimerar riskerna för smittspridning och således tyvärr även umgänge och kontakt. Det är såklart tråkigt men vi har sett det som huvudfokus att ni som deltar får möjlighet att träffas och spela musik överhuvudtaget.

  Lägret blir en 4-dagars workshop

  Vi kan nu meddela att kursen inte längre kommer att genomföras med övernattning i form av ett läger utan kommer gå av stapeln inne i stan under dagtid. Vad utbildningen avser är det alltså ingen skillnad från hur det skulle vara på Nordiska Folkhögskolan, men omständigheterna runtomkring ser nu annorlunda ut. Denna förändring innebär alltså:

  • Ingen övernattning utan ni kommer till kursen på morgonen och går hem på kvällen.
  • Ingen frukost eller kvällsmat kommer ingå.
  • Ni ordnar boende på egen hand (se nedan).
  • Inga kvällsaktiviteter kommer tyvärr förekomma i RUMs regi.

  I och med denna förändring kan vi också meddela att vi halverar deltagaravgiften till 1000 SEK för RUM-medlemmar och 1250 SEK för icke RUM-medlemmar. Avgiften omfattar fortfarande lokaler, mat och tillgång till högklassig musikundervisning.

  Upplägg

  Kursen kommer fortfarande genomföras måndag till torsdag 22–25 juni. Tiderna kommer att vara 10:00 – 17:00 och under dagen ordnar vi med förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika. Kursen kommer nu genomföras på Mölndals Kulturskola i Mölndal (Fiskargatan 4, 431 43 Mölndal).

  Måndag: 09:30 registrering. 10:00 – 17:00 Övning, spel, repetitioner
  Tisdag, onsdag: 10:00 – 17:00 Övning, spel, repetitioner
  Torsdag 10:00 – 15:00 Repetitioner. 15:00 Avslutningskonsert (se nedan).

  Avslutningskonsert

  På grund av covid-19 har vi ingen möjlighet att genomföra en avslutningskonsert framför publik utan ni kommer få spela för varandra och för ledarna. Vi håller på att skissa på lösningar där vi eventuellt kan spela in eller live-sända konserten men det kommer i så fall kräva godkännande från vårdnadshavare. Mer info om detta kommer.

  Information rörande covid-19

  Vi vill inleda med att säga att styrelsen (som bland annat består av en snart färdigutbildad läkare) kontinuerligt har gjort, gör, och kommer att göra riskanalyser och bedömningar inför kursstart. Styrelsen har även tagit hjälp av utomstående expertis och rekommendationer i bedömningen av möjligheten att genomföra kursen. Kursen kommer genomföras strikt enligt de instruktioner som har påbjudits av Folkhälsomyndigheten. Om någon information kring smittan förändras kommer vi att rätta oss efter sådana ändringar. Vi kommer arbeta aktivt under hela kursen för att hålla smittorisken minimal.

  Från vår sida innebär det bland annat att ta hänsyn till:

  • Att handsprit och tvättmöjligheter finns tillgängligt.
  • Att engångsartiklar används vid mat och fika.
  • Att vi i stor utsträckning arbetar i smågrupper som hålls åtskilda och ökar avståndet mellan er som spelar.
  • Att vi omedelbart skickar hem deltagare som uppvisar symptom.

  Från er sida innebär det bland annat att ta hänsyn till att:

  • Absolut stanna hemma vid minsta symptom.
  • Tvätta händerna ofta, länge och noggrant.
  • Hålla avstånd till varandra och inte dela instrument. Torka av piano om detta delas.
  • Hosta och nysa i armvecket eller gå ifrån gruppen.

  Till sist vill vi också säga att om någon känner oro inför smitta och vill kontakta oss är det välkommet.

   

  Anmäl dig via nedanstående formulär:

  X