RUM:s teckning
i

RUM anpassar självklart sin verksamhet efter myndigheternas rekommendationer rörande coronaviruset.

I nuläget innebär det att RUM:s distrikt och nationellt fortsätter med de verksamheter som restriktionerna tillåter, men att vissa anpassningar kan komma att ske. Självklart informeras ni löpande om ni på något sätt skulle beröras av detta.

Framtidens Musikpris prisceremoni kommer göras digitalt och har flyttats fram till 17 september. Finalistnomineringarna tillkännages i mitten på augusti.

Kansliet och växeln har sommarstängt 1-31 juli, men ni kan fortfarande maila till info@rum.se och för medlemsrelaterade frågor till medlem@rum.se.

 • Arkiv

 • Publikarbete med Kulturens Bildningsverksamhet

  28 oktober, 2019 Okategoriserade victorjohansson

  Hej,

  Det finns olika sätt att nå och förstå sin publik. Kulturens Bildningsverksamhet bjuder in till tre (3) träffar om publikarbete. Det handlar inte så mycket om den snyggaste affischen utan om att bry sig om och försöka nå de människor som är och skulle kunna vara intresserade av vad du /ni har att erbjuda i eran förening. Vad menar vi med publikutveckling? Styrning av konstnärligt innehåll? Förpackning av konserttillfällen? Vem utvecklar vem?

  Under 2018 har en arbetsgrupp inom Borås Symfoniorkester arbetat med frågorna. Arbetsgruppen har använt en skrift från Kultur i Väst som underlag för deras diskussioner och tror att ”Publik” som skriften heter kan utgöra ett underlag för att närma sig detta ständigt återkommande och kära ämne. Vi behöver utveckla vårt sätt att problematisera ”publik”!

  Vi bekantar oss lite med en så kallad ” publik-atlas”. En slags segmenteringsmodell som kan möta kultursektorns behov. I kursens del två (2) ställer vi frågan: Handlar er vision om att nå ut till en publik? I den tredje (3) och avslutande delen ställs frågan: Vilka förändringar behöver din förening fundera på och arbeta med? Till den sista träffen kommer även Kultur i Väst och berättar om sitt uppdrag med rePublik – Kultur i Västs centrum för publikutveckling.

  Vi är många i olika föreningar som vill möta publik, säkerligen kan vi lära av varandra om vi träffas och diskuterar med utgångspunkt i skriften ”PUBLIK”.

  Kursdagar
  Söndag 3 november 10 – 13
  Lördag 16 oktober 10 – 13
  Söndag 8 december 10 – 13
  Adress:  Mötesplatsen, Södra Allégatan 1 b, Göteborg
  Vi bjuder på lättare förtäring.
  Anmälan till: britt-marie.jonsson@kulturens.se

  X