RUM:s teckning
i

RUM anpassar självklart sin verksamhet efter myndigheternas rekommendationer rörande coronaviruset.

I nuläget innebär det att RUM:s distrikt och nationellt fortsätter med de verksamheter som restriktionerna tillåter, men att vissa anpassningar kan komma att ske. Självklart informeras ni löpande om ni på något sätt skulle beröras av detta.

Framtidens Musikpris prisceremoni sänds digitalt den 17 september kl:16.00. Läs om finalisterna och se prisceremonin på www.framtidensmusikpris.se.

Har du några frågor så maila till info@rum.se och för medlemsrelaterade frågor till medlem@rum.se.

 • Arkiv

 • Sjövikskursen

  26 december, 2017 Fyrbodal, Halland, Skaraborg, Södra Elfsborg Pia Hjalmarsson

  Välkommen till Sjövikskursen

  Sjövikskursen är en ungdomskurs för dig som är minst 12 år och är nyfiken på västgötsk folkmusik. Alla instrument är välkomna.

  Anmälan till Sjövikskursen 2018 öppnar 1 januari 2018, länk till anmälan kommer att finnas på http://sjovikskursen.vsf.nu.

  Sjövikskursen har en vinterträff samtidigt som Varakursen i februari, mer info om detta kommer…

  Ta kontakt med kursledare Jenny Gustafsson om du har frågor.

  Är du musiklärare? Då har du möjlighet att komma och auskultera under en dag!
  Kontakta i så fall kursledare Jenny Gustafsson på tel: 0733-770368.

  Sjövik infoblad

  Mer info om Sjövikskursen:

  Sjövikskursen äger rum på Sjöviksgården utanför Alingsås vecka 30, kursen startade 1986 och är en av Sveriges äldsta folkmusikläger för ungdomar.

  På Sjövikskursen får man lära sig att spela traditionell och ny folkmusik i huvudsak från Västergötland. Kursen vänder sig till ungdomar från 12 år och uppåt. Det behövs inga förkunskaper i folkmusik eller notläsning för att delta men man bör ha spelat sitt instsrument i några år. Beroende på hur långt man kommit och hur van man är vid att spela folkmusik blir man indelad i en av fem grupper. Lärarna lär sedan ut låtar anpassade till gruppen. Låtutlärningen sker i huvudsak på fiol men alla instrument är välkomna, de senaste åren har vi haft både sax, flöjt och klarinett. Alla låtar lärs ut på gehör, dvs. man lär sig genom att lyssna och inte från ett notblad. Kursen innehåller också praktisk och teoretisk harmonilära där man lär sig att göra andrastämmor och komp.

  Kvällarna ägnas åt gemensamma aktiviteter och dansutlärning. Lägerveckan avslutas med en konsert för släkt och vänner.

  Kursen arrangeras av Västergötlands Spelmansförbund (VSF) och Sveriges spelmäns riksförbund (SSR) i samarbete med ABF och med ekonomiskt bidrag från Västra Götalandsregionen och RUM.

  X