RUM:s teckning
i

RUM anpassar självklart sin verksamhet efter myndigheternas rekommendationer rörande coronaviruset.

I nuläget innebär det att RUM:s distrikt och nationellt fortsätter med de verksamheter som restriktionerna tillåter, men att vissa anpassningar kan komma att ske. Självklart informeras ni löpande om ni på något sätt skulle beröras av detta.

Vår festival MusikRUM har vi nu dessvärre blivit tvungna att ställa in, som en följd av restriktionerna kring Covid-19. Vår förhoppning är att vi kan göra festivalen nästa i år igen! Även Tónlek är dessvärre inställd i år, men kommer genomföras nästa år.
Framtidens Musikpris har flyttats fram till september. Finalistnomineringarna tillkännages i mitten på augusti.

För övriga generella frågor hänvisar vi till info@rum.se och för medlemsrelaterade frågor till medlem@rum.se.

 • Arkiv

 • Science fiction – din resa i tiden. En workshop med Gothia Concentus

  4 december, 2017 Fyrbodal, Göteborg, Halland, Nyheter, Skaraborg, Södra Elfsborg Pia Hjalmarsson

  Science Fiction – din resa i tiden

  En workshop med Gothia Concentus symfoniorkester

  Sveriges största icke professionella symfoniorkester ger Science Fiction – din resa i tiden

  Dirigent: Emanuel Kling

  Gothia Concentus är en stor symfoniorkester som startades 2012 med målet att sammanföra musiker i Göteborgsområdet till att spela och framföra verk som ingen av de ordinarie icke professionella orkestrarna i Göteborg med omnejd har numerären eller kvalitén till att göra, exempelvis stora filmmusikverk.

  För andra året i rad inbjuder vi i samarbete med Riksförbundet för Unga Musikanter musiker att musicera med orkestern i en spännande och utvecklande workshop.

  Fredag 19 januari kl. 16:00 till 21:30

  Lördag 20 januari kl. 09:30 till 20:00

  Programmet

  Detta spelår kommer programmet bestå av musik som är förknippat med Science Fiction. Hur har Science Fiction och framtiden gestaltats på vita duken och i Tv/Dataspel? Programmet kommer, precis som förra året, blanda film- och TV-musik, som musik ur Star Wars och ET (John Williams), Dr Who (Murray Gold), Tillbaka till framtiden (Alan Silvestri), Metropolis (Gottfried Huppertz) och dataspelsmusik som ur Halo (Martin O’Donnel) och Chrono Trigger (Nobuo Uematso). Programmet kan komma att ändras beroende på anmälningarna.

  Workshopen kommer att hållas i Kungsladugårdsskolans aula under en och en halv dag och avslutas med en konsert på lördagskvällen. Parkering finns i närområdet och på skolgården.

  Varje dag kommer vi att hålla tonbildningsövningar sektionsvis i början av passet och fredagen kommer att inledas med en gemensam samling och kort stämrep. Detaljerat schema kommer att mailas ut med länken till noterna på Dropbox, som deltagarna får skriva ut själva.

  Orkestern bjuder på fika i pauserna och mackmiddag på fredagen. Deltagarna står för sin egen lunch och middag på lördagen.

  Anmälningsavgift: 600:- per deltagare

  Medlemmar i RUM: 400:- per deltagare

  Anmälan sker via formulär här.

  Sista anmälningsdatum: söndagen den 17 december 2017

  X