RUM:s teckning
i

RUM anpassar självklart sin verksamhet efter myndigheternas rekommendationer rörande coronaviruset.

I nuläget innebär det att RUM:s distrikt och nationellt fortsätter med de verksamheter som restriktionerna tillåter, men att vissa anpassningar kan komma att ske. Självklart informeras ni löpande om ni på något sätt skulle beröras av detta.

Har du några frågor så maila till info@rum.se och för medlemsrelaterade frågor till medlem@rum.se.

 • Arkiv

 • Dirigent – kurs för kvinnor 15-30 år


  Drömmer du om att dirigera symfoniorkester? Du kanske har suttit i orkester och undrat hur det känns att stå på pulten? Utbildar du dig inom komposition och vill dirigera dina egna verk? Funderar du över musik och ledarskap? Eller älskar du helt enkelt klassisk musik? Sök till Dirigent!

  Du behöver inte ha dirigerat tidigare. Däremot måste du vara driven på ditt huvudinstrument och en god notläsare. Nyfikenhet och ett stort engagemang är också viktigt eftersom kursen håller ett högt tempo och kräver en hel del tid.

  Kursinnehåll och kursperioder

  Kursen sker i två delar. Del ett innebär intensivhelger och intensivdagar hösten 2017 och våren 2018. Här arbetar deltagarna bland annat med slagteknik, partiturstudium och repetitionsteknik. Andra moment är orkesterpraktik i professionella orkestrar, genusföreläsningar, mål- och visionsarbete, orkesterpsykologi, studiebesök på repetitioner och konsertbesök. Del två av kursen innehåller mentorskap och långpraktik i orkester. Detta sker under höstterminen 2018.

  Lärare

  Huvudlärare är Merete Ellegaard. Övriga gästlärare och inspiratörer är bland andra: Kerstin Nerbe, Marit Strindlund, Maria Eklund, Cathrine Winnes och Alice Farnham.

  Ansökan

  Ansökan sker via ett digitalt formulär som du hittar på kulturivast.se/dirigent. Bland de sökande kommer vi att göra ett urval som vi intervjuar under våren. Sista ansökningsdag är 1 april.

  Kostnad

  Kursen kostar 1 000 kronor. Kultur i Väst står för boende och mat under kursen men resor till och från kurs- och praktiktillfällena står kursdeltagarna för själva. Medlemmar i RUM har möjlighet att söka ekonomiskt stöd till kostnader i samband med kursen. Kontakta pia.hjalmarsson@rum.se för mer information.

  Mer om Dirigent

  Läs mer om Dirigent på kulturivast.se/dirigent
  Du kan också ladda ner material som PDF-fil här
  http://www.kulturivast.se/trycksaker-och-publikationer/dirigent-trycksak

  Frågor

  Kontakta Anette Andersson Huber, producent kurser och fortbildning på Kultur i Väst.

  E-post:anette.huber@kulturivast.se

  Mobil: 0703-49 21 62

  Dirigent anordnas av Kultur i Väst i samarbete med KUPP, RUM, GWO, SOF, KVAST, Dalasinfoniettan och Blåsarsymfonikerna.

   

  X