RUM:s teckning
i

RUM anpassar självklart sin verksamhet efter myndigheternas rekommendationer rörande coronaviruset.

I nuläget innebär det att RUM:s distrikt och nationellt fortsätter med de verksamheter som restriktionerna tillåter, men att vissa anpassningar kan komma att ske. Självklart informeras ni löpande om ni på något sätt skulle beröras av detta.

Vi förnyar och anpassar MusikRUM 2021! Mer information kommer snart.

Har du några frågor så maila till info@rum.se och för medlemsrelaterade frågor till medlem@rum.se.

 • Arkiv

 • Sportlovsorkestern 2017

  18 december, 2015 Fyrbodal, Göteborg, Halland, Nyheter, Skaraborg, Södra Elfsborg Pia Hjalmarsson

  Sportlovsorkestern bildas vecka 7 varje år i Göteborgs Konserthus och består av ungdomar i åldrarna 14-19 år. Finalen på veckan är en helt egen konsert i Stora salen. Under repetitionerna coachas de unga musikerna av musiker ur Göteborgs Symfoniker och dirigenten Thord Svedlund

  Vara med i orkestern

  För sextonde året i rad välkomnar vi unga musiker i åldern 14-19 år till en rolig och utmanande vecka i Göteborgs Konserthus. Upplev hur det är att vara professionell musiker med repetitioner och konsert i Göteborgs Konserthus. Stråk, blås och slagverk är välkomna, både nya och tidigare orkesterdeltagare.

 • Datum: 14-18 februari 2017
 • Tider: Preliminärt tisdag-fredag kl 10-15, lördag kl 12–17
 • Konsert: lördag 18 februari kl 15.00 i Stora salen Göteborgs Konserthus
 • Repertoar: Grieg – ur Peer Gynt, Bizet – Carmen-svit nr 1, Strauss- Radetzkymarsch, Wagner – Förspel till Mästersångarna i Nürnberg. Gå gärna in på Spotify eller Youtube och lyssna på verken i några olika tolkningar.
 • Notmaterial: Be din spellärare om hjälp att välja stämma, länk till notmaterialet går att få.
 • Avgift: 300 kr
 • Är det länge sedan du bytte strängar, taglade om stråken eller bytte rör? Kolla gärna ditt instrument så att det är i lika fin form som du när vi ses.

  Deltagaravgift

  Är du medlem i Riksförbundet Unga Musikanter och bor i Västra Götaland eller Halland så får du delar av avgiften betald. RUM står för 250 kr och du betalar själv 50 kr. Är du osäker om du är medlem, kontakta din egen förening/orkester eller hör av dig till distriktskonsulent distriktkonsulent Pia Hjalmarsson, pia.hjalmarsson@rum.se.

  Har du frågor om noter, orkestern mm kontakta Mats Kjelbye Producent barn/unga
  031-726 53 54
  mats.kjelbye@gso.se

   

  Välkomna!

  X