RUM:s teckning
i

RUM anpassar självklart sin verksamhet efter myndigheternas rekommendationer rörande coronaviruset.

I nuläget innebär det att RUM:s distrikt och nationellt fortsätter med de verksamheter som restriktionerna tillåter, men att vissa anpassningar kan komma att ske. Självklart informeras ni löpande om ni på något sätt skulle beröras av detta.

Framtidens Musikpris prisceremoni sänds digitalt den 17 september kl:16.00. Läs om finalisterna och se prisceremonin på www.framtidensmusikpris.se.

Har du några frågor så maila till info@rum.se och för medlemsrelaterade frågor till medlem@rum.se.

Om RUM

Riksförbundet Unga Musikanter, RUM, är en organisation för alla barn och unga som spelar ett instrument, sjunger, dansar eller spelar teater. Bland våra 35 000 medlemmar och 400 lokalföreningar finns det massor av musik- och kulturaktiviteter av alla olika typer.

Vad gör RUM?

Verksamhet
RUM ordnar många olika aktiviteter. Vi har landslag som åker på turné på sommaren, vi ordnar Sveriges största musikfestival för barn och unga, MusikRUM i Västerås, och varje år har vi fler än 100 kurser på olika platser i landet.

  • Landslagen
    RUM:s landslag är för dig som vill spela i en orkester på hög nivå och bli riktigt bra på det du spelar! Varje sommar träffas våra två landslag så att unga musikanter kan provspela. Kurserna avslutas med en turné i Sverige eller utomlands. Landslagen finns till för att unga musikanter som spelar musik på hög nivå ska få träffas, spela tillsammans och utvecklas tillsammans.
  • Kurser
    Våra kurser och utbildningar är en viktig del av RUM. Vi vill att alla ska få en chans att lära sig nya saker. RUM anordnar olika kurser för våra medlemmar där ni får chansen att träffa andra unga, lära dig er om hur föreningar fungerar och mycket mer! Som medlem får du rabatt på våra kurser och utbildningar, och vi samarbetar också med många andra arrangörer för att du ska kunna gå på så många olika kurser som möjligt!
  • Festivalen
    MusikRUM i Västerås är vår musik- och kulturfestival för barn och unga. Festivalen är öppen för alla musik- och kulturintresserade unga. Vi fokuserar främst på unga som spelar på en musik- eller kulturskola, men alla är såklart välkomna att delta! MusikRUM riktar sig till dig som är mellan 7-25 år, och festivalen är helt alkohol- och drogfri. Varje år kommer 1 500-3 000 unga deltagare från hela Sverige, och nära 15 000 besökare!

Hur är RUM organiserat?
RUM är en ideell ungdomsorganisation med en förbundsstyrelse och 25 olika distrikt där varje distrikt har en egen styrelse. RUM har ungefär 40 000 medlemmar och 400 föreningar över hela Sverige. Föreningarna kan vara allt från en liten ensemble, kör, orkester eller dansgrupp till en stor elevförening på en musik- eller kulturskola.

Försäkring
Alla RUM-medlemmar är försäkrade. Länk till försäkring.

 

X